НАТО не разглежда възможността за разширяване на блока за сметка

...
 НАТО не разглежда възможността за разширяване на блока за сметка
Коментари Харесай

НАТО не очаква присъединяване на Армения

 НАТО не преглежда опцията за разширение на блока за сметка на Армения, а самият Ереван не е кандидатствал за участие в алианса. Това са съобщили от алианса за " Известия ". Това е коментар на изказването на ръководителя на Комитета за европейско развиване на НАТО Гюнтер Фелингер.

" Фелингер не е публично обвързван с НАТО. Той не е чиновник на НАТО, неговите възгледи и отзиви са негови лични и не отразяват гледната точка на алианса ", сподели представител на блока, като означи, че европейското развиване на НАТО Комитетът не е орган на съюз или комитет, макар името.

НАТО акцентира, че сътрудниците на алианса би трябвало сами да дефинират равнището на връзките си с него и също по този начин заяви, че Армения " не е получила публично искане за присъединение към алианса ".

На 4 септември ръководителят на Комитета за европейско развиване на НАТО Гюнтер Фелингер съобщи, че Армения би трябвало да се причисли към Северноатлантическия алианс. По-късно същия ден заместник-министърът на външните работи на Армения Вахан Костанян съобщи, че страната си сътрудничи с НАТО в разнообразни формати и е подготвена да продължи този развой.
 Русия не има вяра в присъединението на Армения към НАТО
Русия не има вяра в присъединението на Армения към НАТО

Москва и Ереван остават съдружници и ще засилят военното съдействие

На 6 септември заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко назова " огромни мечти " изказванията на Фелингер за нуждата Армения да се причисли към НАТО. Според него Москва изхожда от действителността, че Армения е член на ОДКС, и има намерение " да продължи да ускорява военното и политическото съдействие " със своя съдружник.

По-рано арменското министерство на защитата заяви, че взаимните военни учения на Армения и Съединени американски щати Eagle Partner 2023 ще се проведат на арменска територия от 11 до 20 септември. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков съобщи през днешния ден, че Москва е изразила загрижеността си пред Ереван по отношение на решението за осъществяване на маневри със Съединените щати. Дипломатът акцентира, че Армения като член на ОДКБ " в духа на съюза би трябвало да се придържа към практиката на учения с тези, които са членове на този съюз ".
 Армения стартира взаимни военни учения със Съединени американски щати
Армения стартира взаимни военни учения със Съединени американски щати

Целта е взаимно присъединяване в мироопазващи мисии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР